Den här tiden på året har vi ljust dygnet runt och kan njuta av våra aktiviteter i princip dygnets alla timmar. Framförallt när det gäller djurskådning är tidiga morgnar, sena kvällar och nattetid bäst, det är då djuren är som mest aktiva.

Sommaren 2021 erbjuder vi följande aktiviteter:

Fiske i privat sjö

Spinnfiske är en rolig aktivitet för alla åldrar. Här får du testa det i en helt privat sjö bara för ert fiskesällskap. Vår professionella fiskeguide med samiskt ursprung visar knepen, var och hur du ska kasta. Här finns chans att få röding och abborre. Vi håller med all utrustning som krävs, servar under tiden och bjuder på matsäck. Intill sjön finns en grillkåta med värmande brasa och utanför den finns möjlighet att under sensommaren hitta hjortron och senare på hösten blåbär och lingon.

 • Aktivitetens längd: ca 3 timmar
 • Period: Maj-november. (Med reservation för isläget, kan variera från år till år)
 • Aktivitetsnivå: Lätt
 • Pris: 1990 kr/person, barn under 12 år 50% rabatt, barn under 3 år gratis.
 • I priset ingår: all utrustning som krävs, varma mackor med lokala delikatesser tillagade över elden, hembakat fika, kaffe och kall dryck.
 • Det kan vara blöt mark vid stranden så ha gärna stövlar.
 • Transfer ingår inte, ca 20 min enkel väg från Harads eller ca 40 min från Boden med bil. Kom med egen bil så ses vi utomhus sommaren 2021.

Älgsafari med sexhjuling och persontransportvagn

Med sexhjuling och vagn kör vi sakta längs slingrande skogsvägar på spaning efter älg, med chans att även se andra vilda djur som räv, skogsfåglar, renar mm. Vi stannar vid en fin plats för lite fika där vilt- och naturvårdaren Mikael Suorra berättar om områdets djur och natur. Turen är även möjlig för dig med funktionsvariationer med plats för egen rullstol.

 • Aktivitetens längd: ca 2,5 timme
 • Minst 2 max 6 pers.
 • Pris: 1900 kr per person, barn 3-12 år halva priset
 • I priset ingår: Guide och fika

Gästen kör egen bil till startplatsen strax utanför Harads.

Naturhike med samisk guide i ekopark

Under denna 3-timmarstur som anpassas efter sällskapets nivå och kondition, får ni följa en samisk utbildad fiske-, viltvårds- och naturguide. Han berättar om spår, djur, natur, klimat, den samiska kulturen med mera under er vandring. Färden går upp längs en bergssida till en vacker utsiktspunkt med vyer över vida skogar och vatten. Ni kommer också till en fin skogssjö och det finns många möjligheter till fotografering. Under turen serveras hembakat svenskt fika, dryck och snacks för att hålla humör och blodsocker på topp.

Min 2, max 4 persons

1690 SEK/pers

Maj-Okt

Aktivitetsnivå: Lätt till medel

Ingår: Professionell samisk naturguide, dryck och hembakat fika.

Björnskådning från vårt gömsle och älgsafari med bil öppnas så snart vi är vaccinerade mot covid-19. Vi är måna om både våra gästers och vår egen hälsa och vill på detta vis bidra till minskad smittspridning.

Bokning och info: 070-575 99 73 eller info@hideandsee.se