Naturen tillgänglig för alla

Som före detta säljansvarig inom sättfiskodling mötte jag vid en leverans en hängiven fiskare där jag skulle plantera ut fisk. Han satt i rullstol och var hänvisad till den brygga som hade ”anpassats”. Han pekade på en annan flugfiskare som la sin fluga mitt i ett fiskvak några hundra meter bort och fick napp direkt. Killen i rullstol sa ”när jag kan göra sådär, då har man lyckats med ett anpassat fiske”.

Sedan den dagen har jag brunnit för tanken att göra naturen så tillgänglig som möjligt för alla. Det känns gott i hjärtat att idag kunna erbjuda häftiga naturupplevelser även för dig som hela eller delar av ditt liv har fått vara undantag från normen. Här kan du känna dig fri och delta helt naturligt på samma villkor som alla andra.

Transporten till vårt gömsle görs med sexhjuling och specialanpassad vagn och under vinter med skoter och anpassad kälke. Gömslet fungerar precis lika bra för dig med olika typer av funktionsnedsättning, utan trösklar och med ett toalettutrymme som är stort nog för både rullstol och eventuell ledsagare.

In till gömslet har vi inte trappor. För dig som vill locka älg från torn finns även ett tillgänglighetsanpassat torn för detta ändamål.

Vill du veta mer eller om du har särskilda önskemål eller frågor inför ditt besök gällande tillgängligheten är det bara att höra av sig så berättar vi mer. Meddela också vid bokning om det är något särskilt vi behöver veta.