Älglock i björnmarker

Ett lockande äventyr med skogens konung och mannen som talar med älgar. Mikael Suorra har ca 30 års erfarenhet av älglock och kan locka in älgen på nära håll med de olika individernas läten. Vi inriktar oss framförallt på älgtjurar men även älgkor med eller utan kalv. Har vi tur kan vi till och med få se någon av skogslandets björnar som också kan bli attraherade av älglock. Vi lockar smygande i skogen eller från torn. Vi har även ett timrat älgtorn med tak, dörr och fotogluggar. Detta torn är även tillgänglighetsanpassat.

Avgångar 16 sept – 18 okt, 2 turer per dag, start kl 07.00 och kl 13.30. Ca 4 tim per tur.

Program Vid ankomst till Hide & see hålls en instruktionsgenomgång om älglock och älgars beteende mm. Därefter åker vi ut till lockplatsen där gästerna får möjlighet att möta och fota skogens konung på nära håll. Vi avrundar upplevelsen vid öppen eld där vi serverar varm dryck och lättare förtäring.

Ingår Lockvärd, älgskådning, enkel måltid med dryck vid lägereld samt inspirerande visning och kunskap av älgars läten och älglock.

Min/max 1-2 personer

Pris 2300 SEK/person

Tillval Möjlighet finns att boka middag som väntar direkt efter eftermiddagspasset eller lunch efter morgonpasset på närliggande restaurang. Pris för detta tillkommer.

Tänk på Undvik starka parfymer och rakvatten vid älglock då älgarna känner vittring på långt avstånd. Klä er efter väder mot sol, regn och kyla. Ej för prassliga kläder. Skor som tål väta. Kikare kan förhöja upplevelsen. Och så kameran!

Denna aktivitet sker på naturens villkor utan garantier för vad vi kommer att få se och uppleva.

Gör en förfråganNaturhike med samisk guide i ekopark

Under denna hikingtur som anpassas efter sällskapets nivå och kondition, får ni följa en samisk utbildad fiske-, viltvårds- och naturguide. Han berättar om spår, djur, natur, klimat, den samiska kulturen med mera under er vandring. Färden går upp längs en bergssida till en vacker utsiktspunkt med vyer över vida skogar och vatten. Ni kommer också till en fin skogssjö och det finns många möjligheter till fotografering. Under turen serveras hembakat svenskt fika, dryck och snacks för att hålla humör och blodsocker på topp. På 5-timmarsturen ingår även lunch tillagad över elden i en grillkåta vid vår privata sjö. Där kan vi äta inne i kåtan eller utomhus utifrån gästernas önskemål.

Min 2, max 4 persons

Pris: 3 tim 2090 SEK/pers, 5 tim 2890 SEK. Barn 3-12 år 50%.

Maj-Okt

Aktivitetsnivå: Lätt till medel

Ingår: Professionell samisk naturguide, dryck och hembakat fika. I 5-timmarsturen även lunch.

Gör en förfråganÄlgsafari med bil

Med bil kör vi sakta längs slingrande skogsvägar på spaning efter älg, med chans att även se andra vilda djur som räv, skogsfåglar, renar mm. Vi stannar vid en fin plats för lite fika där vilt- och naturvårdaren Mikael Suorra berättar om områdets djur och natur.

 • Aktivitetens längd: ca 2,5 timme
 • Minst 2 max 6 pers.
 • Pris: 2190 kr per person, barn 3-12 år halva priset
 • I priset ingår: Guide och fika

Gästerna kan hämtas på Arctic Bath i Harads.

Gör en förfråganFiske i privat sjö

Spinnfiske är en rolig aktivitet för alla åldrar. Här får du testa det i en helt privat sjö bara för ert fiskesällskap. Vår professionella fiskeguide med samiskt ursprung visar knepen, var och hur du ska kasta. Här finns chans att få röding och abborre. Vi håller med all utrustning som krävs, servar under tiden och bjuder på matsäck. Intill sjön finns en grillkåta med värmande brasa och utanför den finns möjlighet att under sensommaren hitta hjortron och senare på hösten blåbär och lingon.

 • Aktivitetens längd: ca 3 timmar
 • Period: Maj-november. (Med reservation för isläget, kan variera från år till år)
 • Aktivitetsnivå: Lätt
 • Pris: 2290 kr/person, barn under 12 år 50% rabatt, barn under 3 år gratis.
 • I priset ingår: all utrustning som krävs, varma mackor med lokala delikatesser tillagade över elden, hembakat fika, varm och kall dryck.
 • Det kan vara blöt mark vid stranden så ha gärna stövlar.
 • Transfer från Harads ingår.
Gör en förfråganViltsafari
Naturhike i ekopark