Älglock i björnmarker

Ett lockande äventyr med skogens konung och mannen som talar med älgar. Mikael Suorra har ca 30 års erfarenhet av älglock och kan locka in älgen på nära håll med de olika individernas läten. Vi inriktar oss framförallt på älgtjurar men även älgkor med eller utan kalv.

Har vi tur kan vi till och med få se någon av skogslandets björnar som också kan bli attraherade av älglock.

Vi lockar smygande i skogen eller från torn. Vi har även ett timrat älgtorn med tak, dörr och fotogluggar. Detta torn är även tillgänglighetsanpassat.

Avgångar
16 sept – 18 okt, 2 turer per dag, start kl 07.00 och kl 13.30. Ca 4 tim per tur.

Program
Vid ankomst till Hide & see hålls en instruktionsgenomgång om älglock och älgars beteende mm. Därefter åker vi ut till lockplatsen där gästerna får möjlighet att möta och fota skogens konung på nära håll. Vi avrundar upplevelsen vid öppen eld där vi serverar varm dryck och lättare förtäring.

Ingår
Lockvärd, älgskådning, enkel måltid med dryck vid lägereld samt inspirerande visning och kunskap av älgars läten och älglock.

Min/max
1-2 personer

Pris
2200 SEK/person

Tillval
Möjlighet finns att boka middag som väntar direkt efter eftermiddagspasset eller lunch efter morgonpasset på närliggande restaurang. Pris för detta tillkommer.

Tänk på
Undvik starka parfymer och rakvatten vid älglock då älgarna känner vittring på långt avstånd. Klä er efter väder mot sol, regn och kyla. Ej för prassliga kläder. Skor som tål väta. Kikare kan förhöja upplevelsen. Och så kameran!

Denna aktivitet sker på naturens villkor utan garantier för vad vi kommer att få se och uppleva. Under situationen med covid-19 ser vi gärna att gästen anländer med egen bil eller transfer.

Gör en förfråganNaturhike med samisk guide i ekopark

Under denna 3-timmarstur som anpassas efter sällskapets nivå och kondition, får ni följa en samisk utbildad fiske-, viltvårds- och naturguide. Han berättar om spår, djur, natur, klimat, den samiska kulturen med mera under er vandring. Färden går upp längs en bergssida till en vacker utsiktspunkt med vyer över vida skogar och vatten. Ni kommer också till en fin skogssjö och det finns många möjligheter till fotografering. Under turen serveras hembakat svenskt fika, dryck och snacks för att hålla humör och blodsocker på topp.

Min 2, max 4 persons

1750 SEK/pers

Maj-Okt

Aktivitetsnivå: Lätt till medel

Ingår: Professionell samisk naturguide, dryck och hembakat fika.

Björnskådning från vårt gömsle och älgsafari med bil öppnas så snart vi är vaccinerade mot covid-19. Vi är måna om både våra gästers och vår egen hälsa och vill på detta vis bidra till minskad smittspridning.

Gör en förfråganÄlgsafari med bil

Med bil kör vi sakta längs slingrande skogsvägar på spaning efter älg, med chans att även se andra vilda djur som räv, skogsfåglar, renar mm. Vi stannar vid en fin plats för lite fika där vilt- och naturvårdaren Mikael Suorra berättar om områdets djur och natur.

 • Aktivitetens längd: ca 2,5 timme
 • Minst 2 max 6 pers.
 • Pris: 1900 kr per person, barn 3-12 år halva priset
 • I priset ingår: Guide och fika

Gästerna hämtas på anläggningarna Arctic Bath eller Treehotel i Harads.

Gör en förfråganFiske i privat sjö

Spinnfiske är en rolig aktivitet för alla åldrar. Här får du testa det i en helt privat sjö bara för ert fiskesällskap. Vår professionella fiskeguide med samiskt ursprung visar knepen, var och hur du ska kasta. Här finns chans att få röding och abborre. Vi håller med all utrustning som krävs, servar under tiden och bjuder på matsäck. Intill sjön finns en grillkåta med värmande brasa och utanför den finns möjlighet att under sensommaren hitta hjortron och senare på hösten blåbär och lingon.

 • Aktivitetens längd: ca 3 timmar
 • Period: Maj-november. (Med reservation för isläget, kan variera från år till år)
 • Aktivitetsnivå: Lätt
 • Pris: 1990 kr/person, barn under 12 år 50% rabatt, barn under 3 år gratis.
 • I priset ingår: all utrustning som krävs, varma mackor med lokala delikatesser tillagade över elden, hembakat fika, kaffe och kall dryck.
 • Det kan vara blöt mark vid stranden så ha gärna stövlar.
 • Transfer ingår inte, ca 20 min enkel väg från Harads eller ca 40 min från Boden med bil.
Gör en förfråganViltsafari
Naturhike i ekopark
Naturhike i ekopark