Fiske i privat sjö

Spinnfiske är en rolig aktivitet för alla åldrar. Här får du testa det i en helt privat sjö bara för ert fiskesällskap. Vår professionella fiskeguide med samiskt ursprung visar knepen, var och hur du ska kasta. Här finns chans att få röding och abborre. Vi håller med all utrustning som krävs, servar under tiden och bjuder på matsäck. Intill sjön finns en grillkåta med värmande brasa och utanför den finns möjlighet att under sensommaren hitta hjortron och senare på hösten blåbär och lingon.

 • Aktivitetens längd: ca 3 timmar
 • Period: Maj-november. (Med reservation för isläget, kan variera från år till år)
 • Aktivitetsnivå: Lätt
 • Pris: 1990 kr/person, barn under 12 år 50% rabatt, barn under 3 år gratis.
 • I priset ingår: all utrustning som krävs, varma mackor med lokala delikatesser tillagade över elden, hembakat fika, kaffe och kall dryck.
 • Det kan vara blöt mark vid stranden så ha gärna stövlar.
 • Transfer ingår inte, ca 20 min enkel väg från Harads eller ca 40 min från Boden med bil. Kom med egen bil så ses vi utomhus sommaren 2021.
Gör en förfråganNaturhike med samisk guide i ekopark

Under denna 3-timmarstur som anpassas efter sällskapets nivå och kondition, får ni följa en samisk utbildad fiske-, viltvårds- och naturguide. Han berättar om spår, djur, natur, klimat, den samiska kulturen med mera under er vandring. Färden går upp längs en bergssida till en vacker utsiktspunkt med vyer över vida skogar och vatten. Ni kommer också till en fin skogssjö och det finns många möjligheter till fotografering. Under turen serveras hembakat svenskt fika, dryck och snacks för att hålla humör och blodsocker på topp.

Min 2, max 4 persons

1690 SEK/pers

Maj-Okt

Aktivitetsnivå: Lätt till medel

Ingår: Professionell samisk naturguide, dryck och hembakat fika.

Björnskådning från vårt gömsle och älgsafari med bil öppnas så snart vi är vaccinerade mot covid-19. Vi är måna om både våra gästers och vår egen hälsa och vill på detta vis bidra till minskad smittspridning.

Gör en förfråganBjörnskådning i midnattssolens land

Under för- och högsommar har vi dygnets alla timmar på oss att se brunbjörn, inramad av vacker miljö i Swedish Laplands skogsland, till ackompanjemang av ett rikt fågelliv. Allt detta från vår komfortabla nybyggda timmerstuga där du sitter varmt, tryggt och myggfritt, i väntan på björn. Paketet erbjuder också chans att se andra nordiska rovdjursarter som räv, mård, mårdhund, skogsfågel mm. Grävlingen är också en trogen gäst liksom kungsörnarna som häckar i området.

Ert sällskap är alltid garanterat ensamma i gömslet tillsammans med guiden. Vi mixar aldrig grupper som inte känner varandra.

Vi meddelar när björnskådningen är bokningsbar sommaren 2021 beroende på covid-situationen.

Björnskådning 1 natt

Dag 1
Vi möts kl 15.00 i Harads för gemensam måltid och information om aktiviteten. Därefter avfärd till gömsle med inkvartering ca kl 17.00. Under kvällen serveras tilltugg, måltidsdryck, te och kaffe. Blir någon trött eller ni vill turas om att vila under vakandet finns 6 st sängar. Varje gäst har varsin fotoglugg med tillhörande fönster och separat fotobord. Till varje plats finns en bekväm höj- och sänkbar stol med fotstöd. Gömslet har också inomhustoalett.

Du skådar så länge du orkar och vill natten igenom.

Dag 2
Tid för lite vila innan aktiviteten avrundas med gemensam frukost i gömslet under tidig förmiddag. Därefter avfärd hemåt ca kl 10.oo.

Ingår
Måltid, skådningsguide, björnskådning, transport till och från gömslet, förtäring under skådningen samt frukost.

Min/Max
2-5 pers

Avgångar

Planeras  maj –  augusti 2021 om covid-situationen tillåter.

Pris
4125 SEK/pers

Tänk på
Björnen har ett otroligt starkt luktsinne så undvik parfymer och rakvatten. Gömslet har 4G men ta med headset om du vill använda mobiler, surfplattor eller laptops med ljud. Klädsel efter väder och skogsterräng för vandring till gömslet från parkering. Inne i gömslet är det strumplästen och bekväma kläder som gäller.

Denna aktivitet görs på naturens villkor utan garantier för vad vi kommer att få se och uppleva.

Gör en förfråganÄlgsafari med sexhjuling och persontransportvagn

Med sexhjuling och vagn kör vi sakta längs slingrande skogsvägar på spaning efter älg, med chans att även se andra vilda djur som räv, skogsfåglar, renar mm. Vi stannar vid en fin plats för lite fika där vilt- och naturvårdaren Mikael Suorra berättar om områdets djur och natur. Turen är även möjlig för dig med funktionsvariationer med plats för egen rullstol.

 • Aktivitetens längd: ca 2,5 timme
 • Minst 2 max 6 pers.
 • Pris: 1900 kr per person, barn 3-12 år halva priset
 • I priset ingår: Guide och fika

Gästen kör egen bil till startplatsen strax utanför Harads.Gör en förfrågan
Naturhike i ekopark
Viltsafari
Naturhike i ekopark