Naturhike med samisk guide i ekopark (3 eller 5 tim)

Under denna hikingtur som anpassas efter sällskapets nivå och kondition, får ni följa en samisk utbildad vilt-, fiske- och naturvårdare. Han berättar om spår, djur, natur, klimat, den samiska kulturen med mera under er vandring. Färden går upp längs en bergssida till en vacker utsiktspunkt med vyer över vida skogar och vatten. Ni kommer också till en fin skogssjö och det finns många möjligheter till fotografering. Under 3-timmarsturen serveras hembakat svenskt fika, dryck och snacks för att hålla humör och blodsocker på topp. På 5-timmarsturen ingår även en lunch tillagad över öppen eld i en mysig grillkåta vid vår privata sjö. Vi kan sitta inne i kåtan eller utomhus och äta beroende på väder och gästernas önskemål.

Antal: Min 2, max 4 personer

Pris: 3 tim 2090 SEK/pers, 5 tim 2890 SEK/pers

Period: Maj-Okt

Aktivitetsnivå: Lätt till medel

Ingår: Professionell samisk naturguide, dryck och hembakat fika.

Gör en förfråganFiske i privat sjö

Spinnfiske är en rolig aktivitet för alla åldrar. Här får du testa det i en helt privat sjö bara för ert fiskesällskap. Vår professionella fiskeguide med samiskt ursprung visar knepen, var och hur du ska kasta. Här finns chans att få röding och abborre. Vi håller med all utrustning som krävs, servar under tiden och bjuder på matsäck. Intill sjön finns en grillkåta med värmande brasa och utanför den finns möjlighet att under sensommaren hitta hjortron och senare på hösten blåbär och lingon.

 • Aktivitetens längd: ca 3 timmar
 • Period: Maj-november. (Med reservation för isläget, kan variera från år till år)
 • Aktivitetsnivå: Lätt
 • Pris: 2290 kr/person, barn under 12 år 50% rabatt, barn under 3 år gratis.
 • I priset ingår: all utrustning som krävs, varma mackor med lokala delikatesser tillagade över elden, hembakat fika, kaffe och kall dryck.
 • Det kan vara blöt mark vid stranden så ha gärna stövlar.
 • Transfer ca 20 min enkel väg från Harads ingår med bil.
Gör en förfråganÄlgsafari med bil

Med bil kör vi sakta längs slingrande skogsvägar på spaning efter älg, med chans att även se andra vilda djur som räv, skogsfåglar, renar mm. Vi stannar vid en fin plats för lite fika där vilt- och naturvårdaren Mikael Suorra berättar om områdets djur och natur.

 • Aktivitetens längd: ca 2,5 timme
 • Minst 2 max 6 pers.
 • Pris: 2190 kr per person, barn 3-12 år halva priset
 • I priset ingår: Guide och fika.
Gör en förfråganBjörnskådning i midnattssolens land (stängd just nu)

Under för- och högsommar har vi dygnets alla timmar på oss att se brunbjörn, inramad av vacker miljö i Swedish Laplands skogsland, till ackompanjemang av ett rikt fågelliv. Allt detta från vår komfortabla nybyggda timmerstuga där du sitter varmt, tryggt och myggfritt, i väntan på björn. Paketet erbjuder också chans att se andra nordiska rovdjursarter som räv, mård, mårdhund, skogsfågel mm. Grävlingen är också en trogen gäst liksom kungsörnarna som häckar i området.

Ert sällskap är alltid garanterat ensamma i gömslet tillsammans med guiden. Vi mixar aldrig grupper som inte känner varandra.

Vi meddelar när björnskådningen är bokningsbar igen.

Björnskådning 1 natt

Dag 1
Vi möts kl 15.00 i Harads för gemensam måltid och information om aktiviteten. Därefter avfärd till gömsle med inkvartering ca kl 17.00. Under kvällen serveras tilltugg, måltidsdryck, te och kaffe. Blir någon trött eller ni vill turas om att vila under vakandet finns 6 st sängar. Varje gäst har varsin fotoglugg med tillhörande fönster och separat fotobord. Till varje plats finns en bekväm höj- och sänkbar stol med fotstöd. Gömslet har också inomhustoalett.

Du skådar så länge du orkar och vill natten igenom.

Dag 2
Tid för lite vila innan aktiviteten avrundas med gemensam frukost i gömslet under tidig förmiddag. Därefter avfärd hemåt ca kl 10.oo.

Ingår
Måltid, skådningsguide, björnskådning, transport till och från gömslet, förtäring under skådningen samt frukost.

Min/Max
2-5 pers

Avgångar – Vi meddelar när aktiviteten är bokningsbar igen

Pris
4125 SEK/pers

Tänk på
Björnen har ett otroligt starkt luktsinne så undvik parfymer och rakvatten. Gömslet har 4G men ta med headset om du vill använda mobiler, surfplattor eller laptops med ljud. Klädsel efter väder och skogsterräng för vandring till gömslet från parkering. Inne i gömslet är det strumplästen och bekväma kläder som gäller.

Denna aktivitet görs på naturens villkor utan garantier för vad vi kommer att få se och uppleva.

Gör en förfråganNaturhike i ekopark
Viltsafari