Om oss

Hide & see nominerades år 2018 som Norrbottens kandidat till Stora turismpriset i Sverige. 2019 blev vi Årets Turistföretag i Bodens kommun.

Mickeälgpuss
Mikael ”Micke” Suorra äger och driver Hide & see. Jag har i hela mitt liv haft ett brinnande jakt-, fiske- och naturintresse och är utbildad vilt-, fiske- och naturvårdare. Jag har bland annat arbetat som naturvårdare i Stora Sjöfallet, Sarek, Muddus och Padjelanta nationalparker och som fiskeritekniker, samordnare och säljansvarig för tre fiskodlingar i Norrbotten. Jag har också arbetat med skogsvård både i norra och södra Sverige.

Mitt ursprung är samiskt och min släkt har levt och verkat i Unna tjerusj (Sörkaitum sameby) i generationer.

Redan som 8-åring lärde min far mig locka järpe och som tonåring på tidigt 1980-tal påbörjade jag mina konversationer med älg- och rävsläktet. Under åren har jag testat mig fram och även lockat rådjur och björn. Det som är så intressant är samspelet och kontakten man får med djur i det vilda, och lära sig läsa dess beteenden. Lätt nördig om du frågar min sambo. Men fruktansvärt spännande om du frågar mig.

Efter en arbetsplatsolycka växte tanken starkare på att skapa något även för den stora målgrupp som funktionsnedsatta utgör. Planeringen av den här satsningen var också en av drivkrafterna på min väg tillbaka efter min egen skada.

I företaget Hide & see har jag knutit samman mina intressen och mitt kunnande inom djur och natur till paket som gör naturen och djurlivet i Swedish Lapand tillgängligt för alla. Hos mig ska alla känna sig välkomna oavsett hur de tar sig fram.

Anna
SAMSUNG
Anna Bergström är ursprungligen från Småland och sambo med Micke. Tillsammans har vi två barn och bor på en gammal gård som vi har skapat till vårt drömställe vid vägs ände intill Lule älv. Jag driver till vardags ett eget företag inom mediabranschen men är delaktig i en del av Hide & sees verksamhet bakom kulisserna. Det är jag som bakar era lingonbullar, förbereder era vildmarkswraps och renstekstoasts. Jag piffar gärna björngömslet och grillkåtan vid fisket med diverse skatter ur naturens inredningsutbud. Sen måste jag ju också ta ner Micke på jorden då och då och visa att det är jag som är storfiskaren i familjen som synes på bilden. Skämt åsido, Micke är en otroligt målmedveten, inspirerande och kunnig person som är en upplevelse att vara med. Han har ett naturligt värdskap och en känsla för detaljer som kommer att göra ert besök till ett minne för livet.