Björnskådning i midnattssolens land

Under för- och högsommar har vi dygnets alla timmar på oss att se brunbjörn, inramad av vacker miljö i Swedish Laplands skogsland, till ackompanjemang av ett rikt fågelliv. Allt detta från vår komfortabla nybyggda timmerstuga där du sitter varmt, tryggt och myggfritt, i väntan på björn. Paketet erbjuder också chans att se andra nordiska rovdjursarter som räv, mård, mårdhund, skogsfågel mm. Grävlingen är också en trogen gäst liksom kungsörnarna som häckar i området.

Ert sällskap är alltid garanterat ensamma i gömslet tillsammans med guiden. Vi mixar aldrig grupper som inte känner varandra.

Vi meddelar här när björnskådningen är bokningsbar sommaren 2022.

Björnskådning 1 natt

Dag 1
Vi möts kl 15.00 i Harads för gemensam måltid och information om aktiviteten. Därefter avfärd till gömsle med inkvartering ca kl 17.00. Under kvällen serveras tilltugg, måltidsdryck, te och kaffe. Blir någon trött eller ni vill turas om att vila under vakandet finns 6 st sängar. Varje gäst har varsin fotoglugg med tillhörande fönster och separat fotobord. Till varje plats finns en bekväm höj- och sänkbar stol med fotstöd. Gömslet har också inomhustoalett.

Du skådar så länge du orkar och vill natten igenom.

Dag 2
Tid för lite vila innan aktiviteten avrundas med gemensam frukost i gömslet under tidig förmiddag. Därefter avfärd hemåt ca kl 10.oo.

Ingår
Måltid, skådningsguide, björnskådning, transport till och från gömslet, förtäring under skådningen samt frukost.

Min/Max
2-5 pers

Avgångar

Planeras  maj –  augusti 2021 om covid-situationen tillåter.

Pris
4125 SEK/pers

Tänk på
Björnen har ett otroligt starkt luktsinne så undvik parfymer och rakvatten. Gömslet har 4G men ta med headset om du vill använda mobiler, surfplattor eller laptops med ljud. Klädsel efter väder och skogsterräng för vandring till gömslet från parkering. Inne i gömslet är det strumplästen och bekväma kläder som gäller.

Denna aktivitet görs på naturens villkor utan garantier för vad vi kommer att få se och uppleva.

Gör en förfrågan
Väntan. Tystnad. Tankar. Spänning. Förväntan… Plötsligt kommer björnen fram över backen. Pälsen glänser i nattsolen, självsäkert lufsar den fram till matbordet som vi dukat upp med alla dess läckerheter. Titta, fota och njut av att få skåda vårt största rovdjur i dess naturliga miljö.