Älglock i björnmarker

Ett lockande äventyr med skogens konung och mannen som talar med älgar. Mikael Suorra har ca 30 års erfarenhet av älglock och kan locka in älgen på nära håll med de olika individernas läten. Vi inriktar oss framförallt på älgtjurar men även älgkor med eller utan kalv.

Har vi tur kan vi till och med få se någon av skogslandets björnar som också kan bli attraherade av älglock.

Vi lockar smygande i skogen eller från torn. Vi har även ett timrat älgtorn med tak, dörr och fotogluggar. Detta torn är även tillgänglighetsanpassat.

Avgångar
16 sept – 18 okt, 2 turer per dag, start kl 07.00 och kl 13.30. Ca 4 tim per tur.

Program
Vid ankomst till Hide & see hålls en instruktionsgenomgång om älglock och älgars beteende mm. Därefter åker vi ut till lockplatsen där gästerna får möjlighet att möta och fota skogens konung på nära håll. Vi avrundar upplevelsen vid öppen eld där vi serverar varm dryck och lättare förtäring.

Ingår
Lockvärd, älgskådning, enkel måltid med dryck vid lägereld samt inspirerande visning och kunskap av älgars läten och älglock.

Min/max
1-2 personer

Pris
1840 SEK/person

Tillval
Möjlighet finns att boka middag som väntar direkt efter eftermiddagspasset eller lunch efter morgonpasset på närliggande restaurang. Pris för detta tillkommer.

Tänk på
Undvik starka parfymer och rakvatten vid älglock då älgarna känner vittring på långt avstånd. Klä er efter väder mot sol, regn och kyla. Ej för prassliga kläder. Skor som tål väta. Kikare kan förhöja upplevelsen. Och så kameran!

Denna aktivitet sker på naturens villkor utan garantier för vad vi kommer att få se och uppleva. Under situationen med covid-19 ser vi gärna att gästen anländer med egen bil eller transfer.

Gör en förfrågan

Så här kan det se ut när en älgtjur kommer in på lock

”Mickes förmåga att bli en del av samspelet i skogen går inte att beskriva, det måste upplevas”
Johan Svensson